Churros a’la szarlotka
Składniki (na porcję)
- Aviko Churros do piekarnika
- ½ małego jabłka, obranego i pokrojonego w kostkę
- 2 łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
- Bita śmietana
- 1 łyżeczka cukru cynamonowego
- 2 łyżeczki posypki orzechowej
Sposób przygotowania
Przygotuj churros zgodnie z instrukcją w piekarniku lub frytkownicy beztłuszczowej.W międzyczasie wymieszaj pokrojone w kostkę jabłko z cukrem i cynamonem. Pozostaw do zamarynowania na 5 minut.
Przełóż churros do miski lub głębokiego talerza. Rozprowadź kostki jabłka w churros.
Na wierzchu połóż porcję bitej śmietany i posyp cukrem cynamonowym i posypką orzechową.
Wskazówka: Przygotuj wcześniej kostki jabłka i schłodź je.
