Churros a’la szarlotka

Przygotowanie: 10 minut

Składniki (na porcję)

  • Aviko Churros do piekarnika
  • ½ małego jabłka, obranego i pokrojonego w kostkę
  • 2 łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
  • Bita śmietana
  • 1 łyżeczka cukru cynamonowego
  • 2 łyżeczki posypki orzechowej

Sposób przygotowania

Przygotuj churros zgodnie z instrukcją w piekarniku lub frytkownicy beztłuszczowej.
W międzyczasie wymieszaj pokrojone w kostkę jabłko z cukrem i cynamonem. Pozostaw do zamarynowania na 5 minut.
Przełóż churros do miski lub głębokiego talerza. Rozprowadź kostki jabłka w churros.
Na wierzchu połóż porcję bitej śmietany i posyp cukrem cynamonowym i posypką orzechową.

Wskazówka: Przygotuj wcześniej kostki jabłka i schłodź je.