Churros z Ananasem i Kokosem

Przygotowanie: 10 minut + dzień wcześniej

Składniki (na porcję)

  • Proste Churros Aviko
  • Marynowany ananas
  • Tarty kokos
  • Tatarak (estragon)

Sposób przygotowania

Pokrój ananasa na kawałki.
Marynuj ananasa dzień wcześniej według własnych upodobań. Możesz to zrobić na przykład w marynacie z syropu cukrowego, Malibu, anyżu gwiaździstego, kardamonu i limonki.
Przygotuj churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Podpiecz tarty kokos i ułóż go na talerzu.
Rozłóż ananasa i churrosy na talerzu i udekoruj kilkoma gałązkami estragonu.

Wskazówka: Umieść puszkę mleka kokosowego w lodówce na noc, oddziel płyn od zgęstniałego tłuszczu kokosowego i ubij na puszystą masę. Dopraw według własnego smaku i podawaj z kokosową bitą śmietaną.