Churros z Ananasem i Kokosem
Składniki (na porcję)
- Proste Churros Aviko
- Marynowany ananas
- Tarty kokos
- Tatarak (estragon)
Sposób przygotowania
Pokrój ananasa na kawałki.Marynuj ananasa dzień wcześniej według własnych upodobań. Możesz to zrobić na przykład w marynacie z syropu cukrowego, Malibu, anyżu gwiaździstego, kardamonu i limonki.
Przygotuj churros zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Podpiecz tarty kokos i ułóż go na talerzu.
Rozłóż ananasa i churrosy na talerzu i udekoruj kilkoma gałązkami estragonu.
Wskazówka: Umieść puszkę mleka kokosowego w lodówce na noc, oddziel płyn od zgęstniałego tłuszczu kokosowego i ubij na puszystą masę. Dopraw według własnego smaku i podawaj z kokosową bitą śmietaną.
