Churros z Gruszką, Lodami i Polewą Czekoladową

Przygotowanie: 20 minut

Składniki (na porcję)

  • 300 g Churros Pętelki
  • 125 ml trwałej bitej śmietany (opakowanie)
  • 125 g gorzkiej czekolady
  • 1 soczysta gruszka
  • 500 ml lodów waniliowych
  • Mała łyżka do lodów

Sposób przygotowania

Podgrzej śmietankę kremówkę w rondlu.
Rozłóż 100 gram czekolady na kostki i dodaj do śmietanki kremówki.
Przygotuj churrosy zgodnie z instrukcjami.
W międzyczasie przekrój gruszkę na pół i usuń gniazdo nasienne. Pokrój gruszkę w kliny.
Ułóż churrosy i plastry gruszki na dużym płaskim naczyniu na przemian, tworząc kolisty kształt. Nałóż na wierzch małe gałki lodów. Polej lody odrobiną czekoladowego sosu. Resztę podawaj w małej miseczce do maczania churrosów. Pokrusz resztę czekolady na wierzch i podawaj od razu.

Wskazówka: Równie pyszne z gotowanymi gruszkami!