Churros z Gruszką, Lodami i Polewą Czekoladową
Przygotowanie: 20 minut
Składniki (na porcję)
- 300 g Churros Pętelki
- 125 ml trwałej bitej śmietany (opakowanie)
- 125 g gorzkiej czekolady
- 1 soczysta gruszka
- 500 ml lodów waniliowych
- Mała łyżka do lodów
Sposób przygotowania
Podgrzej śmietankę kremówkę w rondlu.Rozłóż 100 gram czekolady na kostki i dodaj do śmietanki kremówki.
Przygotuj churrosy zgodnie z instrukcjami.
W międzyczasie przekrój gruszkę na pół i usuń gniazdo nasienne. Pokrój gruszkę w kliny.
Ułóż churrosy i plastry gruszki na dużym płaskim naczyniu na przemian, tworząc kolisty kształt. Nałóż na wierzch małe gałki lodów. Polej lody odrobiną czekoladowego sosu. Resztę podawaj w małej miseczce do maczania churrosów. Pokrusz resztę czekolady na wierzch i podawaj od razu.
Wskazówka: Równie pyszne z gotowanymi gruszkami!