

Dla Miłośników Czekolady i Ciasteczek
Składniki (na porcję)
- 8 sztuk Churros
- 4 kostki brownie
- 4 kawałki nugatowe
- 150 g różnych rodzajów czekolady, np. gorzka, mleczna z orzechami i/lub biała
- 150 g różnych ciasteczek, np. (mini) amaretti, (mini) ciasteczka z kawałkami czekolady
SOSY - 400 ml bitej śmietany
- 300 g gorzkiej czekolady
- 50 ml sosu mokka
- 50 ml sosu toffi lub karmelowego
PODWÓJNE MACZANIE - 2 łyżki orzechów nugatynowych
- 1 łyżka posypki Disco
Sposób przygotowania
Przygotuj churrosy zgodnie z instrukcjami.Podgrzej 400 ml śmietany kremówki z 300 g grubo posiekanej gorzkiej czekolady w rondlu.
Rozpuść czekoladę w ciepłej śmietanie na małym ogniu i mieszaj, aż powstanie gładki sos czekoladowy. Przechowuj sos na ciepło na małym ogniu lub delikatnie podgrzewaj przed podaniem; jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj trochę dodatkowej śmietany kremówk.
Rozłóż brownie, nugat, czekoladę i ciasteczka na talerzu. Dodaj sosy, a na końcu churrosy.
