Dla Miłośników Czekolady i Ciasteczek

Przygotowanie: 10 minut

Składniki (na porcję)

  • 8 sztuk Churros
  • 4 kostki brownie
  • 4 kawałki nugatowe
  • 150 g różnych rodzajów czekolady, np. gorzka, mleczna z orzechami i/lub biała
  • 150 g różnych ciasteczek, np. (mini) amaretti, (mini) ciasteczka z kawałkami czekolady

    SOSY
  • 400 ml bitej śmietany
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 50 ml sosu mokka
  • 50 ml sosu toffi lub karmelowego

    PODWÓJNE MACZANIE
  • 2 łyżki orzechów nugatynowych
  • 1 łyżka posypki Disco

Sposób przygotowania

Przygotuj churrosy zgodnie z instrukcjami.
Podgrzej 400 ml śmietany kremówki z 300 g grubo posiekanej gorzkiej czekolady w rondlu.
Rozpuść czekoladę w ciepłej śmietanie na małym ogniu i mieszaj, aż powstanie gładki sos czekoladowy. Przechowuj sos na ciepło na małym ogniu lub delikatnie podgrzewaj przed podaniem; jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj trochę dodatkowej śmietany kremówk.
Rozłóż brownie, nugat, czekoladę i ciasteczka na talerzu. Dodaj sosy, a na końcu churrosy.